Scroll naar boven

Toronto

Toronto
Gast artikel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...

Toronto is de grootse stad van Canada en van alle plekken die ik in Canada ben geweest staat deze plek toch wel op nummer één. Een week Toronto staat gepland en daar heb ik dan ook veel zin in. Met name omdat ik naar de Niagara Falls ga. Eén van die dingen die op mijn bucket list staat. Deze week staat de Niagara Falls, dansen op een Caribisch Festival en shoppen in de planning. Al met al beloofd dit een super week te worden.

Niagara Falls

Op dezelfde dag even naar de Niagara Falls en weer terug. Wij hebben dit tourtje bij King Tours geboekt en voor een leuk bedrag heb je dan ook een super goed verzorgde excursie naar de Niagara Falls. Per bus ga je er naartoe waarbij je twee stops maakt. Eén om te lunchen in een idyllisch stadje en één om een kijkje te nemen bij een wijngaard waarbij je aan een wijnproeverij deel kan nemen. Super leuke ervaring alleen weet ik wel dat de Canadese wijn niet aan mij is besteed.

De Niagara Falls is bijzonder om gezien te hebben. Alleen had ik het niet groot, niet groter, maar grootst verwacht en dat valt in mijn ogen tegen. Super toeristisch is het natuurlijk wel en stiekem had ik gehoopt dat dat niet zo zou zijn. Aan de ene kant een prachtig uitzicht naar de watervallen en aan de ander kant een strip met winkels, of misschien kan je het wel meer een attractiepark noemen. Ik krijg een beetje het idee dat ik in Las Vegas ben, tenminste dat denk ik want daar ben ik nog helemaal niet geweest. Het mag de pret niet drukken, want het is super lekker weer en onder het genot van een ijsje van zes dollar (slik) geniet ik nog even van het uitzicht voordat de bus ons weer richting Toronto city rijdt.

Bezienswaardigheden

Naast een tourtje naar de Niagara Falls bestaat mijn weekje in Toronto uit winkelen, de stad verkennen, lekker eten en een bezoekje aan een Caribisch Festival. Maar wat kan je nog meer doen als je in Toronto bent?

Je kan een kijkje nemen in de CN Tower, tot 2007 was dit het hoogste vrijstaande bouwwerk van de wereld. Misschien kan je naar de Toronto Zoo, één van de grootste dierentuinen ter wereld. Wat mij ook leuk lijkt is een wedstrijd of een concert meepikken in het Rogers Centre. Tenslotte als het lekker weer is behoort een middagje over de Toronto Islands fietsen ook tot een mogelijkheid.

Dit zijn een aantal dingen die ik nog zou willen doen als ik weer een keer ben. Er is echt nog zoveel meer te zien, maar meestal heb ik niet zoveel vrije tijd als ik in Toronto ben. Misschien toch maar een keer op vakantie?

Als laatste nog wat weetjes

Wist je dat het in Toronto in de winter zo koud word dat ze een ondergrondse stad hebben gebouwd?

Wist je dat de valuta in Canada de Canadese dollar is en deze shopping technisch gunstiger is dan de Amerikaanse dollar?

Wist je dat het in Toronto zes uur vroeger is dan in Nederland?

Wist je dat het openbaar vervoer heel duidelijk, betrouwbaar en veilig is?

Wist je dat een tip van 10-15% in een restaurant of na een taxirit gebruikelijk is?

Wist je dat je voor Canada geen vaccinaties nodig hebt?

 

Dit artikel is geschreven door Sabrina blogger van roomtoroom.nl. Ga voor nog meer reistips en weetjes uit eigen ervaring naar mijn blog.

Wat vind je van dit artikel?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...