Scroll naar boven

Een all-round vakantie op Kreta

Een all-round vakantie op Kreta
Gast artikel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Kreta is een van de Griekse eilanden, de perfecte locatie voor uw droomvakantie. De kustlijn bestaat uit steile rotswanden, baaien en mooie stranden. In het binnenland vindt u drie gebergtes namelijk de Lefki Ori-Witte bergen, Idagegebergte met als top 2456m en het Diktigebergte op de Lassithihoogvlakte.

Aan de kust van Kreta vindt u mooie natuur en fantastische stranden, het is niet voor niets het grootste en populair eiland van Griekenland. U kunt maar liefst uit ruim 150 stranden kiezen; rustig of druk, zandstranden of kiezelstranden, voor zwemmen en zonnebaden of actieve watersportactiviteiten. Maak kennis met de mooie stranden aan de westkust bij Chania met stranden als Elafonsi, Falassarna of Balos strand. Bij Rethymon, vindt u all inclusive vakanties met prachtige stranden. Naast de mooie stranden vindt u hier talloze winkels en terrassen en restaurants. Tijdens het hoogseizoen kan het druk zijn. De stranden bij Bali en Panormos in het noorden en Damomni, Triopetra en Agios Pavlos in het zuiden zullen veel van uw vakantiewensen vervullen. Op het Elafonisi strand kunt u fantastisch snorkelen, aan het Bali strand zult u een duikschool aantreffen. Bij Falassarna ligt een schitterend zandstrand met schoon en ondiep water. Kedrodasos is een mooi voorbeeld van een zandstrand met rust en natuur, u vindt hier geen andere voorzieningen.

crete-1

Rondkijken op het eiland is een aanrader. Ontdek de natuur en cultuur onder de Griekse zon. Aan de zuidkust van Kreta op de Messara vlakte kunt u de prachtige krijtrotsen bewonderen. De gaten waren voormalige antieke grafkamers. Het dorpscentrum van Matala is autovrij.
De Samariakloof vindt u in de Lefki Ori bergen, 16km lang met soms wel wanden van 500m hoog en smalle doorgangen van slechts 4m. Ontdek de IJzeren Poort via de wandelroute waar de Houte n Trap onderdeel van is, een unieke ervaring.
Bij Knosson kunt u opgravingen van Minoïsche beschaving bekijken, hier vond men samen met andere godinnen de Slangengodin van 34cm, nu te bezichtigen in het museum van Iraklion.
Het strand bij Vai aan de oostkust niet ver van Sitia. Dit strand is nog mooier vanwege de unieke palmbomen als de Kretenzische dadelpalm. Ontdek hier ook het klooster van Toplou
U kunt het beste op locatie informeren naar de stranden in de nabije omgeving van uw vakantie adres, elk strand heeft een eigen schoonheid en mogelijkheden.

Informeer naar de stranden en culturele bezienswaardigheden in de nabije omgeving van uw vakantie adres, zo komt u op de mooiste plekjes. U kunt rustig en actief, duur en goedkoop, eenvoudig  maar ook in alle luxe plezier beleven aan uw vakantie op Kreta.

Wat vind je van dit artikel?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...