Scroll naar boven

Weekendje uitwaaien en dineren op de Waddeneilanden

Weekendje uitwaaien en dineren op de Waddeneilanden
Gast artikel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

De ultieme plekken om eens lekker een weekendje uit te waaien aan zee vind je zonder twijfel op de waddeneilanden. Op de uitgestrekte stranden kun je eindeloos ronddwalen, haast zonder dat je andere mensen tegenkomt. De lange stranden van de Waddeneilanden zijn echt onovertroffen! Hét vervoermiddel op de Waddeneilanden is de fiets. Tijdens je weekend weg op de Waddeneilanden beschik je over een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Vlieland is zelfs zeer autoluw en om dit Waddeneiland te bezoeken laat je je auto achter op het vasteland!

Het snelst te bereiken is Texel, de veerboot brengt je er in zeer korte tijd vanuit Den Helder naartoe. Texel is het grootste eiland van alle Nederlandse Waddeneilanden. Het bestaat uit stranden, duinen, dijken en polders. Op Texel vind je de meeste dorpjes en vertier. Elk dorp heeft zo zijn eigen charme en karakter. De Koog is dé badplaats voor met name jongeren. De Cocksdorp en Oosterend zijn geschikt voor rustzoekers en om een weekendje te fietsen op Texel is De Waal aan te raden, dat heel centraal op Texel ligt.

Voor Vlieland en Terschelling moet je wat langer varen, het vertrek is vanuit Harlingen. En ook Ameland is verder weg, daar doe je met de boot vanuit Holwerd zo’n drie kwartier over.

Culinair weekend weg op de Waddeneilanden

Een dagje aan zee maakt hongerig. En ook dan zit je op de Waddeneilanden goed. Er zijn tal van leuke eettentjes en brasseries. De menukaart wordt gedomineerd door gerechten van (Texels) lamsvlees en heerlijke vismenu’s van vis en zeevruchten uit de Waddenzee. Maar wie van echt lekker eten houdt en iets heel speciaals wil, kiest voor een van de fine dining restaurants op de Waddeneilanden. Drie gastronomische tips voor een culinair weekend op de Waddeneilanden zijn de volgende restaurants:

  • Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn, Texel
  • Badhotel Bruin, Oost-Vlieland, Vlieland
  • Hotel Nobel in Ballum, Ameland

Meer culinaire adresjes op de Waddeneilanden vind je op Iens.nl

Wat vind je van dit artikel?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...