Scroll naar boven

Rondreizen langs nationale parken in Engeland

Rondreizen langs nationale parken in Engeland
Gast artikel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

In het binnenland van Engeland vindt je nog dat ruige, typisch Engelse landschap dat verdeeld is in vakken met kilometerslange stenen muurtjes. Iedereen die een of meer rondreizen in Engeland heeft gemaakt zal zich zeker nog die karakteristieke aanblik herinneren. Al eeuwen lang worden stenen van verschillende grootten, zonder gebruik van cement, met de grootst mogelijke precisie op elkaar gestapeld. De muurtjes zijn ooit bedoeld om de erfgrenzen aan te geven en schapen in de juiste wei te houden. Tegenwoordig zijn veel van deze muurtjes eigenlijk overbodig geworden, maar men laat ze toch staan voor het oog. Het houdt het landschap bijzonder voor toeristen en fotografen. Deze spectaculaire landschappen van Engeland zijn dan ook een waar paradijs voor wandelaars, mountainbikers en fotografen. Een Engeland rondreis is beslist een aanrader voor wie van bijzondere landschappen houdt?

Rondreis door het Peak District

Het oudste nationale park van Groot-Brittannië is het Peak District., waar je op rondreis in Engeland getrakteerd wordt op het ene mooie vergezicht na het andere. In het Noorden bestaat het uit heide, donkere zandsteen en rotsige heuvels. Als de heide in bloei staat en de hellingen paars kleuren, geeft dit een spectaculaire aanblik. Het zuidelijke deel is veel minder ruig, met valleien en schapenweiden met de inmiddels bekende muurtjes.

Rondreis door de Yorkshire Dales

Een ander mooi gebied voor je rondreis Engeland is nationaal park Yorkshire Dales. Ook in dit heuvelachtige gebied in het Noorden van Engeland tref je dat typische Engelse landschap met de stapelmuurtjes aan. Het landschap is werkelijk betoverend mooi. Dat is de reden waarom natuurgebied Yorkshire Dales op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst.

Rondreis door het Lake District

In het Noordwesten van Engeland ligt het nationale park Lake District. Zoals de naam al aangeeft is dit een gebied met vele meren, zestien om precies te zijn. Naast meren wordt het landschap ook getekend door bergen. Het hoogste punt van Engeland, Scafell Pike (978 m), ligt in het Lake District. Leuke plaatsen om hier op je rondreis in Engeland aan te doen zijn Keswick en Ambleside.
Meer informatie over nationale parken in Engeland.

Wat vind je van dit artikel?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...