Scroll naar boven

Luxe vakantie tips in Noord Nederland

Luxe vakantie tips in Noord Nederland
Maria Douwes
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...

Bij een luxe vakantie in eigen land denkt men al gauw aan een stedentrip naar een van de grote steden, een strandvakantie in Zeeland of een luxe bourgondische vakantie in Limburg. En dat terwijl er in het noorden van Nederland zoveel moois te beleven valt! Lees meer over drie luxe vakantieparken in Nederland, die als uitvalsbasis kunnen dienen om de prachtigste plekjes in Noord Nederland te ontdekken.

De geheimen van Drenthe

Een van de bekendste luxe vakantieparken in Nederland is zonder twijfel het Hof van Saksen. Gelegen in de pittoreske Drenthse gemeente Nooitgedacht (echt waar) is het een oase van rust en luxe. De charmante vakantiehuizen liggen op ruime afstand van elkaar in het park. Er is een meer met strandje en natuurlijk een uitgebreid wellness center met zwembaden. Ook voor de kinderen is er zeer veel te doen in park het Hof van Saksen.

Vanuit het park is de mooie oude stad Assen eenvoudig te bereiken voor een middagje shoppen, of om het historische en culturele erfgoed van de Assense binnenstad te verkennen. Hou je meer van natuur? Dan is een bezoek aan de bekende Hunebedden niet te missen, bijvoorbeeld vanuit Hunebed Centrum Borger. Even de wereld vanuit een volledig ander perspectief bekijken? In Buitencentrum Boomkroonpad kun je heerlijk wandelen of fietsen in de natuur. Maar zoals de naam van het centrum al doet vermoeden kun je er ook iets anders doen. Namelijk een wandelpad volgen dat door de toppen van de bomen leidt over hangbruggen. Zeer bijzonder om mee te maken!

Theater & torens op Terschelling

Met een verblijf in het luxe park Landal Residence Terschelling heb je een lekkere centrale plek op het kleine maar complete eiland Terschelling. Verblijf in eenmaal in een van de 54 luxe appartementen en je wilt hier nooit meer weg…

Met meer dan 30 kilometer strand en 70 kilometer aan fietspaden hoef je je op Terschelling sowieso niet te vervelen. Toch nog tips nodig? Breng dan eens een bezoek aan het unieke jaarlijkse festival Oerol. In 2015 vindt dit plaats van 12 tot 21 juni, dus je kunt het nog meemaken. Oerol is moeilijk te omschrijven als je er nog nooit geweest bent. Je kunt maar liefst 10 dagen een bijzondere mix meemaken van theater, landschapskunst, dans en muziek. Iets heel anders, maar ook interessant is een bezoek aan de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris. De eerste Brandaristoren werd al in 1323 gebouwd, maar nadat deze in zee stortte, werd de huidige vuurtoren gebouwd in 1524.

‘Wad’ te doen op Texel?

Texel, ons grootste eiland in de Waddenzee, heeft ook meer dan genoeg te bieden voor een luxe vakantie. In het prachtige natuurgebied De Slufter ligt luxe bungalowpark Landal Sluftervallei. Maar liefst 316 bungalows om uit te kiezen, en allemaal prachtig gelegen tussen de duinen.

Texel is bij uitstek geschikt om de unieke Waddenzee van dichtbij te bekijken. Vanuit natuurgebied ‘De Schorren’ kan een 3 uur durende waddentocht worden gemaakt langs alle flora en fauna van de Waddenzee. Ook interessant om te bezoeken is zeehonden- en vogelopvang Ecomare aan de westkust van Texel. Wil je de Texel beter kunnen overzien? Boek dan eens een rondvlucht boven Texel en het waddengebied. Echt een aanrader!

VOUCHER CODE LINK BN

Wat vind je van dit artikel?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...