Scroll naar boven

Welke betaalmiddelen neemt u mee op reis?

Welke betaalmiddelen neemt u mee op reis?
admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Wanneer u op reis gaat dan weet u dat er heel veel bij komt kijken. Vooral bij de voorbereiding kan het een complete chaos zijn omdat u natuurlijk niets wil vergeten. Heeft u bepaalde visums of reisdocumenten nodig? Boekt u alles van tevoren of bekijkt u het allemaal ter plekke? Wat neemt u wel of niet mee qua bagage? Dit zijn allemaal vragen waar u in de voorbereiding tegenaan loopt. Handig is dan om online een paklijst bij de hand te hebben zodat u niets kunt vergeten. Als het goed is staan hier alle benodigde middelen die mee op reis kunnen. Wat er wellicht niet op staat zijn de betaalmiddelen. Niet op alle paklijsten worden die zomaar toegevoegd omdat er dan vanuit wordt gegaan dat iemand daar zelf aan denkt. Zaak is dus om het te controleren en niet te vergeten. Daarnaast moet u ook de keuze maken over welke betaalmiddelen u mee gaat nemen. Welke opties zijn er?

Pinpas

Het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt is uw pinpas. Met dit betaalmiddel kunt u eenvoudig bij de lokale bank geld opnemen en ter plaatse weer spenderen. Anno 2017 is het bijna overal mogelijk om ergens te pinnen. Eventueel zou u dit van tevoren kunnen controleren bij uw eigen bank. Mocht u buiten Europa reizen, dan dient u ook rekening te houden met de dekking die op dat moment actief is voor uw pinpas. Vaak staat deze standaard op Europa ingesteld. Indien u dan elders naartoe gaat op reis, dan kunt u geen geld opnemen als deze dekking van kracht. U dient deze dan via uw bank om te zetten naar werelddekking zodat u overal kan pinnen.

Creditcard

Naast de pinpas is het vaak ook verstandig om een creditcard mee te nemen op reis. Zeker in landen als de Verenigde Staten waar bijna de gehele bevolking gebruik maakt van dit betaalmiddel, is het vanzelfsprekend om deze in te zetten. Het betalen met een creditcard werkt praktisch hetzelfde als met een pinpas, alleen dient u nog een handtekening te zetten dat u akkoord gaat met een bepaalde aankoop. Bovendien wordt het geld niet direct van uw rekening gehaald, maar wordt dit pas aan het einde van de maand geclaimd door de kredietverstrekker. Een creditcard kan dus soms heel handig zijn in bepaalde situaties.

Wat vind je van dit artikel?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...